Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Meterkast

Terug naar overzicht van alle diensten.

Meterkast aanpassen, uitbreiden of vervangen?

De meterkast snel en voordelig laten vervangen of uitbreiden door de ervaren elektriciens van Pro Data Solutions BV?


Bel Ons! Mail Ons!


De meterkast is het centrale punt waar alle stroomvoorzieningen en andere meters zich bevinden. Naast de groepenkast (vaak verward met meterkast, bevinden zich hier ook de watermeter, gasmeter en elektriciteitsmeter. De meterkast vervangen is dus niet precies hetzelfde als de groepenkast vervangen. 


Groepenkast uitbreiden

Als je een extra groep in je groepenkast (ook wel stoppenkast) wil hebben, is het erg belangrijk om dit door een professionele elektricien te laten doen. Als je dit zelf doet, kan dit gevaarlijke situaties opleveren en kan het schade aan je huis of appratuur toebrengen. Wij zorgen ervoor dat de extra groep veilig is aangesloten en dat hij voldoet aan de laatste veiligheidsvoorschriften. Het is ook belangrijk om de meterkast of groepenkast regelmatig te inspecteren om te zien of er problemen zijn met de bestaande elektrische installatie. Als je meterkast of groepenkast verouder is, kun je overwegen om deze te vervangen voor een nieuwere versie. Dit is vooral aan te raden als het huis ouder is dan 25 jaar.


Groepenkast vervangen

De groepenkast zorgt ervoor dat de stroom naar alle elektrische apparaten wordt gestuurd. Verouderde groepenkasten zijn erg kwetsbaar en kunnen een stroomstoring veroorzaken, of in ergere gevallen zelfs brand. Een ander risico van verouderde groepenkasten is dat er teveel apparaten op één groep worden aangesloten. Een oplossing hiervoor is de groepenkast uitbreiden. Bij een flinke uitbreiding van de elektrische apparaten en bijbehorende energiebehoefte, bijvoorbeeld door een verbouwing, is het aan te raden de volledige groepenkast te vervangen. Dit om onveilige situaties te voorkomen.


In welke gevallen groepenkast uitbreiden of vervangen?

Mogelijk vraag je je af of het nodig is om de groepenkast te vervangen. Om het makkelijker te maken hebben we een lijstje voor u gemaakt.

 • Bij de aansluiting van nieuwe apparatuur
 • Bij het plaatsen van extra stopcontacten
 • Bij het plaatsen van zonnepanelen
 • Bij het overstappen op elektrisch koken
 • Wanneer de stoppen regelmatig doorslaan
 • Wanneer er vaak stroomstoringen zijn


Wat heb je nodig om de groepenkast te vervangen?

De groepenkast laten vervangen wil je in één keer goed doen. Het is belangrijk om te weten of je een 1-fase (220V) of 3-fase (380V) groepenkast nodig hebt. De meeste huishoudens hebben een 1-fase groepenkast. Toch zien we steeds vaker 3-fase groepenkasten. Bij huishoudens met zonnepanelen, laadpalen voor elektrische auto’s of elektrische kookplaten zien we steeds vaker 3-fase aansluitingen. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden voor de toekomst.


Prijs

De kosten voor het vervangen of uitbreiden van de meterkast wordt mede bepaald door het soort meterkast. Ook het aantal groepen is een factor voor de prijs. Door deze factoren kan de prijs erg verschillen.

Graag een prijsopgave op maat?


Bel Ons! Mail Ons!Over Pro Data Solutions BV

Kwaliteit en service zijn zeer belangrijk voor ons, daarom bieden wij de volgende garanties.

 • 1 jaar garantie op al ons werk
 • tegemoetkoming bij onverwachte problemen
 • onze vakmensen beschikken over de nodige diploma’s en certificaten
 • Uitstekend gereedschap en materiaal
 • Gratis adviesgesprekken